Започва строителството на първата православна църква в Дубай



Източник:
ADN Kronos International

През следващите няколко седмици се очаква да започне изграждането на първия православен храм в Обединените арабски емирства. Църквата ще бъде построена на Джебел Али в Дубай, върху терен, дарен от принца на Дубай и министър на отбраната Шейх Мохамед Бин Рашид Ал-Мактум. Храмът ще бъде в традиционен византийски стил и се очаква да струва около 10 милиона динара (2,72 милиона долара), част от които ще бъдат набрани чрез различни мероприятия, планирани за идната година.

Строежът на новия храм ще позволи на православната общност, която наброява около 200 души в Дубай и досега е посещавала другите християнски храмове през последните 20 години, да организира собствени служби и ритуали.

Църквата, посветена на Пресвета Богородица, чието изграждане се предвижда да продължи около 18 месеца, ще бъде първата в старовизантийски стил в района на Персийския залив. В Ирак и Кувейт има по един православен храм.

В началото на този месец бе положен основният камък и на първата християнска църква в Катар. Католическият храм се изгражда върху парцел, подарен от емира на Катар Шейх Намад Бин Халифа Ал-Тани. Други християнски деноминации, като англикани, копти и православни, ще построят свои храмове на същия терен.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...