Заседание на Св. Синод на РПЦ по проблемите на човешките права и военното духовенство


Източник: ITAR-TASS

Днес в Москва Светият Синод на Руската православна църква откри заседание, посветено на най-важните събития от началото на годината.

Участниците ще направят оценка на Десетия Световен руски народен събор, който се проведе неотдавна в Москва. В програмата на срещата е заложена дискусия относно човешките права в Русия. Очаква се Св. Синод да направи предложение за основаване на Институт за военно духовенство.

Срещата председателства патриарх Алексий ІІ. Синодът се събира в работната резиденция на ул. „Чисти переулок” в Москва. На срещата присъстват седем постоянни и петима временни членове на Синода.

Светият синод на Руската православна църква традиционно се събира две седмици преди Великден. Следващата среща ще се проведе през юни тази година.

превод: Стояна Стоева

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...