Зачестяват отвличанията на момичета християнки в Египет


Източник: Christian Today

Коптската православна епархия в Сидни, Австралия, съобщава за рязко нарастване на броя на момичетата от Коптската църква, които внезапно изчезват, а по-късно се оказва, че са омъжени за мъже мюсюлмани, които в повечето случаи са два пъти по-възрастни от тях.

“В един от случаите във Фаюм, Египет, малко момиче е било отвлечено, а полицията е отказала на Църквата и нейното семейство да се свържат с нея, но за изненада на всички е дала разрешение на местен сателитен телевизионен канал да излъчи цяло интервю с момичето и нейния възрастен съпруг”, се казва в изявление за пресата на Коптската православна църква в Сидни.

“Интервюто предизвика крайно безпокойство, тъй като беше ясно, че момичето страда от дълбоко емоционално разстройство – не радостното чувство, което се очаква от една младоженка.”

На снимката: Четири от десетките и дори стотици случаи на отвлечени момичета християнки в Египет.

Превод: Божидар Питев

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...