За пръв път в историята на Лутеранската църква в Германия гей може да стане епископ



Deutsche Welle

На 12 юли лутераните от германската провинция Шлезвиг ще трябва да решат дали да изберат открития гей Хорст Горски за свой епископ. Консервативните лутерани се изказаха срещу неговата кандидатура, изтъквайки, че изборът на содомит може дадоведе до разкол в църквата.

 

Когато 51-годишният Горски бил избран за първи път за архидякон на Хамбург, някои представители на общината изразили неодобрение за неговата хомосексуалност. Въпреки това, по думите на самия кандидат-епископ, след няколко години този въпрос вече не бил повдиган.

Горски е сигурен, че същото ще стане и в случай, че бъде избран за нов епископ на Шлезвиг – предимно селски район в северна Германия, съобщава сайтът GayRussia.ru.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

3 Отговори

  1. Makedonski каза:

    Абе да им се чудиш на акъла на едни хора! Нямам против гейовете – познавам много стойностни гейове! Ама бива ли като си гей да се натискаш епископ да ставаш? Въобще щом си гей бива ли църковен чин да дириш? Глупаво е според мен…И Старият и Новият Завет осъждат нееднозначно хомосексализма…Е да – осъжда се извършването на хомосексуалните актове…“ако мъж легне с мъж като с жена“ и т.н. Да блудстваш, бидейки гей, е различно от това да харесваш мъже и да не спиш с тях-ДА! Но все пак това занчи да си в постоянна борба със себе си…От друга страна пък и хетеросексуален владика може да се изкушава от жени без да спи с тях…сложен е въпросът, но именно за да не се бунят духовете, нека свещениците да са хетеросексуални!

  2. Idiot каза:

    Да живее либерализмът. То затова лутераните са също еретици.

  3. lyublyana каза:

    Ako towa stane – w tazi enoria shte se nagledat na „lyubov“,