Израелски учени създадоха нано-Библия



Лента.ru

Учените от Израелския технологичен институт (Технион) в Хайфа събраха целия текст на Стария Завет на повърхност от 0,5 квадратни милиметра, съобщава израелският вестник "Маарив".

Работата е била извършена с помощта на фокусиран сноп иони. Размерът на повърхността на "нано-Библията" е по-малък от иглени уши. Текстът може да се прочете само под силен микроскоп.

"Нано-Библията" е разработана като част от проект за засилване на интереса на младежта към нанотехнологиите. В бъдеще тези технологии ще могат да се използват за създаването на свръхкомпактни носители на текстова и друга информация.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...