„Казваме на слугите на кръстоносците: подгответе се за разгром“


Източник: Дарик

Чучело на папа Бенедикт ХVІ са изгорили днес около 500 протестиращи в иракския град Басра. Протестиращите са подпалили и националните флагове на САЩ и Германия. Тези действия са извършени в знак на протест срещу думите на папата за исляма. Иракският клон на терористичната организация "Ал Кайда" в разпространено в интернет комюнике по повод думите на папата, обещава да продължи свещената война срещу Запада, докато постигне победа над него. "Казваме на слугите на кръстоносците (папата): подгответе се за разгром. Казваме на неверниците и тираните: подгответе се за това, което ще ви сполети. Ще продължим нашия джихад. Няма да се спрем, докато знамето на единствеността не се развее из целия свят", пише в посланието на Консултативния съвет на муджахидините.

В речта си пред университетски преподаватели и изследователи в университета в Регенсбург миналия вторник, папата е цитирал византийския император Мануил ІІ Палеолог, според когото пророкът Мохамед не е донесъл нищо ново на света, а само още зло и безчовечност със заръката проповядваната от него вяра да бъде налагана със силата на меча.

Протестите в мюсулманските общности продължават, независимо от това, че Папа Бенедикт ХVІ се извини на мюсюлманските народи за примера използван от него, и помоли за разбиране от ислямския свят.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...