Какво представлява изложението „Religio” 2006 в Париж?



„Religio” 2006 е едновременно панаир на книгата, изложба за предмети на изкуството, място за среща и дебат: всичко това с цел да се популяризира християнската култура. Десетото издание на  „Религиозния салон” се провежда на 4-6 февруари 2006 в Париж. Това е събитие, което събира на едно място музика, литература, скулптура, архитектура, медии, издатели, учени, духовници, творци.

Изложението се организира в полза на представителите на всички християнски общности, както и на граждански и професионални организации или лица, които са ангажирани пряко или косвено с християнството.

Целите: обмяна на опит и информация между католици, протестанти и православни, между религиозните общности и професионалните гилдии, обществени организации, медии и тн.

Съдържанието: участниците в този религиозен форум и техните „продукти” са разпределени в секции.

Секция „За всички християни” включва две категории: културна продукция (издателската дейност, музикално творчество, мултимедийни продукти, преса и аудиовизуални произведения на християнска тематика; агенциите за поклонническите пътувания, християнски сайтове, образование, изкуство); втората категория представя асоциации, религиозни движения и общности.

Секция „Професионална” представя няколко категории:  реставрация и поддържане на културни обекти (архитектура, витражи, осветление, озвучаване и др.); услуги (информация, мултимедия, обучение, застраховане и управление на културното наследство); предмети, свързани с богослужението, сувенири (облекло, мебилировка, свещарство, сувенири, подаръци).

Програмата: включва конференции, кръгли маси, изложби, презентации на книги, концерти, дебати, среща и обмяна на опит между медии с християнска насоченост. Тематичният обхват е… неограничен: от Хрониките на Нарния до социалната роля на религиозната книжарница, съвременната култура и предизвикателствата пред Църквата, богословското обучение днес, телевизията и киното – опасност или трамплин за християнската култура…

Изложението представлява интерес и за работещите в обществения сектор и различните професионални гилдии: представители на местната власт, архитекти, дистрибутори, търговци на книги, журналисти, предприемачи.  "Религиозен салон" 2006 лансира и мащабна медийна кампания.

Повече

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...