“Как да работим по-добре, за да привлечем Америка към Православието?“


Източник: Antiochian Orthodox Christian Archdiocese of North America

Ежегодната северноамериканска Православна конференция по мисионерство и евангелизация ще се проведе от 1 до 4 септември 2006 г. в Колорадо Спрингс, Колорадо с участници Денвърски митрополит Исая, о. Пат Риърдън, о. Люк Веронис, о. Моузис Бери и о. Питър Гилкуист.

За първи път ежегодната Православна конференция по мисионерство и евангелизация идва в Скалистите планини в центъра Глен Айъри в Колорадо Спрингс, Колорадо. Фокус на тазгодишната конференция ще бъде как да работим по-добре, за да привлечем Америка към Православието, а петимата основни лектори са впечатляващи имена.

Начело е Негово Високопреосвещенство Денвърски митрополит Исая, чиято тема ще бъде евангелизацията и Второто Христово Пришествие. Към него ще се присъединят о. Патрик Риърдън, главен редактор на списание Touchstone и един от най-убедителните и високо уважавани православни автори-евангелизатори; о. Люк Веронис, който съчетава опита си от две десетилетия мисионерство в чужбина с дейността си у дома; о. Моузис Бери, председател на братството "Св. Моузис Чернокожи", който ще разгледа предизвикателството да се привлекат към Православието американците от африкански произход; и о. Питър Гилкуист, бележит православен евангелизатор, автор и ръководител на Отдела за мисионерство и евангелизация на Антиохийския архидиоцез в САЩ.

Православната конференция по мисионерство и евангелизация е една чудесна възможност за клира и миряните от всички юрисдикции на Православната църква в САЩ да научат повече за православната християнска вяра и как да я споделят, да помогнат за растежа на своите енории и да положат началото на нови мисии в родината си. Всяка година участниците се изказват възторжено за конференцията като за едно образователно и духовно обновяване и си тръгват много по-добре подготвени за работа в своите общности. Онези, които се интересуват от Православието са добре дошли и се насърчават да се присъединят.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...