Кандидат-приемниците на Путин подчертаха значението на Православието за Русия



Източник: Religio.ru

Първите вице-премиери на Русия Сергей Иванов и Дмитрий Медведев, за които се смята, че имат най-големи шансове като кандидат-приемници на Путин на президентските избори догодина, подчертаха голямото значение на Православието за настоящето и бъдещето на Русия. Те направиха това по време на участието си в младежкия образователен форум "Селигер-2007" в Тверска област.

"Ние затворихме печалните страници, които продължаваха 80 години – каза Медведев. – Сурогатите на морала не успяха да създадат нищо, което да замени вярата и нравствеността, която в значителна степен е свързана с религията". Според него възраждането на Църквата е гарант за стабилността на Русия. "Ако не бе започнало възраждането на Църквата, животът ни можеше да тръгне по много опасен сценарий", каза той.

От своя страна Сергей Иванов отбеляза моралното и консолидиращо значение на Православието за Русия. "Църквата облагородява обществото", заяви той.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...