Католици призовават Америка да не допуска еднополовите бракове



Евангелски вестник

Американското общество за защита на традициите, семейството и собствеността (ТСС) се обяви срещу решението на Върховния съд на Калифорния, разрeшаващ еднополовите бракове.

Позициите срещу узаконяването им са изложени в материал от 2 страници, който е публикуван в "Ню Йорк Таймс", "Лос Анджелис Таймс", и "Уошингтън Таймс". Под заглавие "Борба за душата на Америка: как еднополовите бракове застрашават нашата нация и вяра" ТСС отправя призив за законово и морално противодействие.

"Преобладаващата част от американското общество с право не одобрява еднополовите бракове", казва директорът на ТСС Престън Ноел. "Това е огромно потъпкване на Божиите ценности и пренебрегване на 2000-годишния християнски морал", добавя той.

Конфликтът се изостри още повече след като губернаторът на щата Ню Йорк Дейвид Патерсън нареди на щатските служби да започнат признаването на еднополовите бракове, сключени на други места, където това е законно.

"Води се битка за душата на Америка", обяснява Ноел. "Америка става свидетел на надигаща се вълна от закони и съдебни решения. От една страна те подкрепят еднополовите бракове, а от друга санкционират тези, който се противопоставят на тези решения. Това са хора, които имат религиозни убеждения и държат на моралните ценности", казва той. "Започвам да откривам, че това е част от ново нарастващо религиозно преследване, а това е крайно обезпокояващо!"

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...