Католическа агенция публикува покана на православните във Франция към всички християни



Източници:
Zenit, Orthodoxie

В бюлетина си от 21 февруари католическата новинарска агенция „Зенит” е публикувала поканата на френските православни към всички християни в страната по повод Великите пости тази година. Комюникето цитира и откъси от пастирското послание на Вселенския патриарх Вартоломей.

Православната църква е призовала всички християни да „съблюдават заедно Великите пости съгласно Светото Предание” в покана, отправена от Румънската православна митрополия за Западна и Централна Европа, диоцез на Румънската православна църква със седалище в Париж. Сайтът посочва адреса на документа, призоваващ християните да се обединят чрез пост и молитва през тазгодишните Велики пости.

Православните във Франция изразяват надеждата си, че съвместното съблюдаване на постите ще „допринесе за единството на християните”. Поводът за това е, че тази година датата на Светото Възкресение, 8 април, съвпада в целия християнски свят, също както преди три години.

„Зенит” е най-голямата католическа информационна агенция в интернет-пространството. Бюлетините й излизат на седем езика и се четат от повече от 400 хиляди души, от които 70 хиляди абонати на френското издание. Над 30 хиляди медии по света ползват нейните услуги.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...