Кикският манастир и Арменската църква в Кипър събират помощи за Ливан


Източник: Financial Mirror

Кикският манастир с помощта на Арменската църква в Кипър и Ливанската православна митрополия координира план за дистрибуция на хуманитарна помощ до всички области в Ливан, които се бомбардират от Израел.

Събирането на хуманитарната помощ за жертвите на ливанската война започна във вторник, като ще се провежда в няколко пункта от контролираните от правителството райони на Кипър от Отдела за хуманитарна помощ на Кикския манастир и от Арменската църква в Кипър.

Кметът на Никозия Михалакис Замбелас и архимандрит Исая Кикотис, който отговаря за хуманитарните мисии на Кикския манастир, откриха във вторник първия пункт за събиране на помощи на площад Елефтерия в Никозия.

Откриването стана в присъствието на архиепископа на Арменската църква в Кипър Варуян, представителя на арменската религиозна общност в Камарата на представителите Варткес Махтесян и ливанския консул в Никозия Шарбел Макарон.

Махтесян поздрави Кипърската православна църква, кмета и всички онези, които подкрепиха кампанията, а Макарон благодари на организаторите на кампанията за събиране на хуманитарна помощ, както и на народа и правителството на Кипър за последователната подкрепа, която оказват на Ливан, и изрази надежда, че мирът скоро ще бъде възстановен в неговата страна.

Архимандрит Исая съобщи, че са издигнати павилиони в различни точки на контролираните от правителството райони на Кипър и те ще бъдат отворени до събота за получаване на помощи, които ще бъдат изпратени в Ливан с помощта на ООН.

“Надяваме се, че с помощта на сътрудниците на арменския архиепископ в Ливан ще успеем да разпределим хуманитарната помощ по най-безопасния начин”, каза той и призова хората да даряват щедро. Продуктите трябва да имат срок на годност най-малко три до шест месеца след тяхното събиране.

Замбелас каза, че всяка помощ е добре дошла и че “сме длъжни да сторим това за хората, които страдат в момента и са жертви на войната”.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...