Конференция в памет на митрополит Антоний Сурожки


exarchate-uk.org

На 21 юни 2008 г. в Лондон ще се проведе еднодневна конференция, посветена на митрополит Антоний Сурожки, която ще отбележи 94-та годишнина от рождението му (19 юни 1914 г.).

Конференцията се организира от фондация “Митрополит Антоний Сурожки” и ще бъде първата западноевропейска конференция, която се провежда в негова памет. Нейната цел е да постави началото на един размисъл за това какво представлява неговото наследство в Западна Европа.

Организаторите на конференцията поставят следните въпроси: Кое го правеше толкова необикновен? Как стана извор на вдъхновение? С какво допринесе за живота на Църквата във Великобритания и извън нея? Какво беше влиянието на неговото духовно виждане върху живота на хората в нашия съвременен свят? И преди всичко, как можем днес да пренесем и обновим неговото наследство?

Участници

Амал Дибо, професор по цивилизация в Американския университет в Бейрут

Каноник д-р Джон Бинс, университетски храм St. Mary the Great, Кеймбридж

Отец Джон Лий, храм St. Andrew Holborn, Лондон

Барбара Нюмън, професор по английски език, религия и класическа филология в Северозападен университет, Чикаго

Отец Сергей Овсяников, енория “Св. Николай Мирликийски”, Амстердам

Конференцията ще се проведе в залата на сръбския православен храм “Св. Сава”, Лондон.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...