Кораб ще се превърне в плаващ храм за католици от Хърватия


Източник: Bulgarian Post

Министерството на отбраната в Хърватия дари немски кораб от Втората световна война на местна римокатолическа църква. Църквата ще превърне кораба в плаващ храм, съобщава местен вестник.

Изваденият от употреба кораб DTM-219 е използван от нацистка Германия, за да транспортира танкове и пехотни войски през Втората световна война. Корабът е бил даден на комунистическа Югославия след 1945 г. като обезщетение от войната.

Корабът е закотвен на хърватското военноморско пристанище и ще бъде изтеглен до град Сибеник в централно Адриатическо море, където ще бъде приспособен за църква в местната корабостроителница. Корабът ще бъде използван като плаваща църква за младежите, които са склонни да плават по Адриатическо море, да се молят и да размишляват като част от спонсорирано от църквата религиозно пътуване.

Около 90% от 4,4 милиона хървати са римокатолици.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...