Културен обмен между студенти от Румъния и Ирландия



Източник: Lumina

 Православната асоциация на студентите в Румъния (ASCOR) изпрати в Ирландия петнадесет студенти от различни факултети, за да участват в среща за културен обмен. От ирландска страна участниците са 20 и са членове на Младежкия център “Света Тереза” от Белфаст.

Те от своя страна ще посетят Румъния през юли. Срещата се проведе в периода 7 – 14 април 2007. Студентите са доволни от посещенията на туристическите обекти и дискусиите във връзка с културата и традициите на Ирландия. Впечатлени са от костюмите, танците, музиката, гостоприемството и т.н.
Засегнати и дискутирани били и теми, свързани с проблемите при сблъсъците между католици и протестанти, тероризъм, проблеми с алкохола, проблеми в образованието.
Румънските студенти представили красотата на Румъния с фолклорни танци, обичаи, разкази за архитектура, изобразително изкуство, поезия. Обсъдени били и теми, свързани с политическите и икономически проблеми на страната. Един от най-хубавите моменти била вечерта на Възкресение, прекарана в румънската църква в Дъблин, където всички се почувствали вкъщи. По програма всеки ден се провеждали посещения и след това дискусии. Организаторката Geraldine Cally казва, че румънските студенти са много дружелюбни и приятелски настроени и в дискусиите посветени на Ирландия дори знаели повече.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...