Лучано Павароти записва църковна музика


Източник:  Actualno.com

Лучано Павароти, който има рак на панкреаса, напоследък записва албум с църковна музика, съобщиха Асошиейтед прес и Би Би Си, цитирани от БТА.

Предвижда се работата по албума да приключи в края на август или началото на септември. Мениджърът на великия тенор Тери Робсън разказа за новия проект на Павароти, отбелязвайки, че по магазините дискът с религиозни вокални изпълнения ще се появи едва през 2008 г.

Той разкри още, че Павароти, който окончателно напусна работата си в операта през 2004 г., сега непрекъснато преподава. Павароти възнамеряваше да напусне Ню Йорк през юли миналата година, за да изнесе серия от прощални концерти по света, но лекарите му забраниха, тъй като му откриха рак.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. ... каза:

    хубаво прави човека. Вижда от къде са дарбите, и не се превъзнася. Всичко което сме постигнали е чрез Бог. А което не сме постигнали, е заради греховете ни.

  2. ieromonah Ioan каза:

    затова сега пее непретенциозна музика. И не е правилно, че записва църковна музика, най-вероятно той я пее, а друг записва.