Македонският владика Стефан се срещна с премиера Владо Бучковски



Източник: агенция Фокус

Владика Стефан и македонският министър председател Владо Бучковски са се срещнали в манастира “Св.Пантелеймон” край Скопие.

В отношенията между Сръбската и Македонската църква няма ново развитие, освен постигнатото съгласие за посредничество на руския патриарх Алексий ІІ, е заявил Македонският Владика Стефан след среща с премиер Владо Бучковски.

“Македонската Православна Църква няма да се пазари с когото и да било и няма да изпълнява никакви условия, за да бъде призната от останалите православни църкви.” – заявил още владика Стефан в отговор на публикации в сръбската преса, че Сръбската православна църква ще признае Македонската църква срещу легитимност на непризнатата църква на владиката Йован.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...