Макет на Рилския манастир ще представя България в парка „Мини Европа“



Източник: Дневник

Макет на Рилския манастир с размери около 18 кв. м и височина 1 м ще представя България в парка "Мини Европа" в Брюксел, съобщи БТА. Договор за изработването му е сключен с проекта "България на длан" и едноименното ателие, които са част от партньорската верига от паркове, представящи модели на сгради на открито.

"България на длан" е единственият проект, който разполага своите модели на закрито с осветление и звук, отбелязва режисьорът Съни Сънински, инициатор на "България на длан".

Макетът на Рилския манастир ще бъде завършен до юни, а до средата на юли ще бъде поставен и открит в парка. Ще бъде изработен с материали и технология, позволяващи експонирането му на открито, подложен на всички метеорологични особености на Белгия – дъжд, сняг, мъгла и други.

Макетът ще е максимално детайлен. Около него ще бъде изградена повдигната площадка, от която посетителите ще могат да се насладят на вътрешната красота на Рилската обител.

Експозицията "България на длан" вече има свое постоянно място в ритуалния дом "Красно село" и може да бъде видяна всеки ден от 10.00 до 19.00 ч., припомня Съни Сънински.
Посетителските такси ще бъдат използвани за изработването на още макети на забележителни обекти от България. Входната такса е 3 лв., за ученици, пенсионери и студенти – 2 лв., за ученически посещения до 8- клас – 1,5 лв.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...