Международен симпозиум: “Ролята на религията в изграждането на нова Европа”


Международен симпозиум на тема “Ролята на религията в изграждането на нова Европа” се проведе на 19-20 юни в колежа "Нова Европа" в Букурещ, Румъния, информира Rompres.

Симпозиумът бе открит в присъствието на Германския посланик в Букурещ Уилфред Грубер, ректора на колежа Нова Европа Андрей Плешу и държавния съветник Богдан Татару-Казабан.

„Религиозният елемент е това, което обединява гражданите на Европа. Правилното и коректно разбиране на историята и обединението на двете Европи чрез християнството ще спомогне за повишаване ролята на религията в изграждането на една нова Европа”. Това заяви пред форума германският дипломат г-н Уилфред Грубер.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...