Международна конференция за православната църковна музика ще се проведе във Финландия



Четвъртата международна конференция за православната църковна музика ще се състои през юни 2011 г. в Йоенсу, Финландия, съобщиха организаторите от Международното общество за православна църковна музика (ISOCM).

Темата на конференцията ще бъде "Единство и многообразие на православната музика – теория и практика", съобщи о. Иван Муди, председател на ISOCM. "Както и в миналото, темата със сигурност ще привлече мнозина от най-добрите православни църковни музиколози и музиканти, както и онези, които се интересуват от православна църковна музика по целия свят", добави той.

Организацията ISOCM е създадена през 2005 г. и дава възможност на църковните музиканти от цял свят да се срещат и да споделят знания и умения, свързани с църковната музика.

През септември 2010 г. ще бъдат обявени условията за участие в конференцията и изпращането на материалите. За предварителни въпроси можете да се обръщате към секретаря на ISOCM Мария Такала-Рошченко на адрес mtakala@isocm.com.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...