Митинг в защита на християнските ценности и семейството се проведе в Мадрид


РИА Новости

Над половин милион души са взели участие в грандиозен митинг на католическата общественост в подкрепа на традиционното християнско семейство в Мадрид, предаде РИА Новости.

„Семейството, като осветен от Църквата съюз между мъжа и жената е застрашено от страна на богоборческите и атеистични правителства, които са на власт в някои страни на Европа. Тези хора желаят да разрушат законната брачна институция”, – заявил на митинга известният обществен деятел Хосе Гомес Аргуело (Jose Gomez Arguello).

Хосе Аргуело, който е основател на ултраконсервативната католическа организация „Нов път към катехизиса” призовал присъстващите на демонстрацията „да защитят благословения от Бога християнски брак, семейството и самия живот от содомизма и всяко друго богопротивно зло”.
На митинга на площад „Колумб”, организиран от католическата църква и различни светски организации се включили и много представители на църковната йерархия, които са били против легализацията на еднополовите бракове и образователните промени, засягащи предмета Закон Божий.

Архиепископът на Мадрид кардинал Роуко Варела също се изказал остро срещу приетото от правителството, в съзвучие с общоевропейското законодателство разрешаване на абортите, улесняване на процедурата за развод и премахване на задължителното обучение по Закон Божи в испанските училища”.

На седем големи екрана на площада се предавало и приветствието на папа Бенедикт ХVІ до участниците в митинга.

Присъстващите на митинта – активисти на различни обществени католически организации, като „Католицизъм в действие”, „Форум за защита на семейството”, „Причастие и освобождение”, Opus Dei и други пристигнали в Мадрид от всички краища на Испания със стотици автобуси.

Ръководството на Испанската католическа църква заявило в навечерието на митинга, че протеста ще има дълбоко религиозен характер, но въпреки това изказванията и на църковните, и на светските представители имали открито антиправителствен характер, отбелязват представители на чуждестранните медии, присъствали на митинга.

Избраното през 2004 година ляво правителство на Испанската социалистическа работническа партия легализира браковете на хомосексуалисти, ускори процедурата по разводите и извади Закон Божий от задължителните предмети, чиято оценка влияе при кандидатстване във висшите училища.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...