Митрополит Амфилохий посети гръцкия архиепископ Христодул



СПЦ

Негово високопреосвещенство митрополит Амфилохий Черногорско-Приморски, с благословението на Негово светейшество сръбския патриарх Павле, посети в Атина главата на Гръцката православна църква, Негово блаженство Христодул, архиепископ на Атина и на цяла Гърция.

По този повод митрополит Амфилохий предаде сърдечните поздрави на сръбския патриарх и връчи паричната помощ от вярващия сръбски народ, събрана чрез Църквата и предназначена за семействата, пострадали в неотдавнашните пожари в цяла Гърция. Самият гръцки архиепископ преживява трудни моменти вследствие на болестта, която му бе открита в началото на юни тази година. Въпреки рака на черния дроб и неуспешния опит за трансплантация в Маями, архиепископът не пада духом.

Архиепископ Христодул приема всеки ден посещения и изключително много се зарадва на гостите от Сърбия. Той ги разпита за здравето на патриарха и изрази загрижеността си за положението в Косово и Метохия, както и откритото си недоволство от световните политически лидери и тяхното отношение към люлката на сръбската култура и духовност.

С благословението на гръцкия архиепископ митрополит Амфилохий отслужи света литургия в Спата заедно с митрополита на Месогея Николай.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...