Митрополит Амфилохий Черногорски възпрепятстван да посети болен християнин



Източник: Светигора прес

На 8 ноември, Димитровден (ст. ст.), около 12 часа, след празничната Св. литургия, митрополитът на Черна гора и Приморие Амфилохий, след писмено разрешение от съда и полицията, е пожелал да посети болен християнин, настанен за лечение в Неврологичната клиника в Крушевац.

Посещението е било възпрепятствано от управителката на клиниката, д-р Мира Чукич, под претекст, че владиката не се е съобразил с болничния ред. След това тя заявила, че няма да го допусне да види болния дори и през разрешеното време за посещения от 14:00 до 15:00 часа.

Митрополит Амфилохий останал смаян от постъпката на медицинското лице, нещо, което му се случвало за първи път в живота. Той е посещавал безпрепятствено досега много болни на лечение в здравни заведения, както в Черна гора и Сърбия, така и в Европа и Америка, а също и два пъти затвора в Хага, и досега не е срещнал подобно безцеремонно поведение. По този повод, известният в целия православен свят духовник изявил със съжаление: „Тази управителка на неврологичната клиника се отнася като по-болна от онези, които лекува. Тежко на болните с такава докторка!”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...