Митрополит Игнатий Димитриадски за посещението на Христодулос в Рим



Източник: mediaserver.otenet.gr

Митрополитът на Димитриадос Игнатий заяви следното по радиото на Атинска митрополия за посещението на Негово Блаженство архиепископ Христодулос във Ватикана: “На срещата между архиепископ Христодулос и папа Бенедикт се разискваха проблеми на нашето съвремие и присъствието на Християнството в Европа”.

Негово Високопреосвещенство изрази своето мнение, че след посещението на предишния папа в Атина, сега беше наложително Негово Блаженство Христодулос, архиепископ на Атина и цяла Елада, да посети Ватикана, за да се обсъдят редица важни въпроси, свързани с богословския диалог между римокатолици и православни, където инициативата е на Вселенската патриаршия, както и много проблеми, свързани с новите политически реалности в Европа и ограничаването правата на Църквата на континента.

Негово Високопреосвещенство изрази, че поканата към Негово Блаженство от страна на Ватикана е и знак за значението на Еладската църква сред останалите православни поместни църкви.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...