Митрополит Онуфрий: Бог не иска хората да воюват помежду си



Бог не иска хората да воюват помежду си, но иска всички да живеят в мир и любов. Това изрече Негово Блаженство Киевският и на цяла Украйна митрополит Онуфрий в проповедта си по време на Божествената литургия в храма „Св. Агапит Печерски“ в Киево-Печерската лавра на 20 март 2022 г., Втора Неделя на Великия пост.

„Всички сме Божии чеда! И точно като баща, който има трима синове и те враждуват помежду си, той не иска това, а иска те да живеят в съгласие и любов, така и Бог не желае ние, хората, да воюваме един срещу друг. Господ иска да живеем в любов и мир. Но, за съжаление, понякога грехът ни побеждава и ние вкусваме горчивите му плодове“, каза Негово Блаженство митрополит Онуфрий.

Предстоятелят призова всички вярващи да просят застъпничеството на преподобните Киево-Печерски отци, за да изпрати Господ по техните молитви мир в Украйна.

„Нека Господ „по начин, който Той знае“ да смекчи сърцата на хората, които воюват срещу нас. За да надделее любовта над злобата, доброто да надделее над злото. Тогава животът ни би бил съвършено различен, ще сме достойни да бъдем чеда на вечното спасение на Небето в Христа Исуса, Господа Наш“, каза Негово Блаженство митрополит Онуфрий.

 

Източник: Православная жизнь

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...