Многодетни родители получиха почетно отличие от Румънската православна църква



Mnogodetni_roditeliВ деня на света Петка, след празничната света Литургия, на тържествена церемония в румънския град Яш осем многодетни родители получиха почетното отличие “Молдовски кръст“ от митрополита на Молдова и Буковина Теофан. Почетният знак им бе връчен заради грижите, които са положили за своите деца и са запазили достойнството на семейството, въпреки изпитанията на времето.

Пред събралото се множество Румънският митрополит Теофан приветства многодетните майки и бащи с думите:„Много е трудно да отгледаш толкова деца, но е възможно! Онова, което според човешката логика изглежда невъзможно, става възможно, когато с надежда се уповаваш на Божията помощ. Нека Божието благословение да бъде над всички онези в нашата страна и извън пределите й, които имат куража да раждат и да възпитават деца и да доказват, че това е нещо постижимо… Никаква кариера, обществен ранг или признание не могат да застанат по-високо от мисията на родителството!“.

Отличените вече са в пенсионна възраст, но и днес, както преди десетилетия, са все така загрижени за своите пораснали деца. Имената на наградените са: Константин (70 год.) и Василиса Балан (66 год.), които имат 12 деца; Вероника Мовану, майка на 13 деца; Константин (75 год.) и Русанда (71 год.), родители на 14 деца, 30 внуци и 5 правнуци; Дженика (67 год.) и Катинка Мунтеану (65 год.), родители на 16 деца, и презвитера Флоарея Аргату (80 год.), майка на 15 деца, 53 внуци и 25 правнуци.

Mnogodetni_roditeli2

Mnogodetni_roditeli3

Mnogodetni_roditeli4

Снимки: www.doxologia.ro

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...