Мълния порази статуята на Иисус Христос в Рио де Жанейро



bgfactor

В неделя жителите на Рио де Жанейро станаха очевидци на рядко зрелище, което е в състояние да всели както ужас, така и мистично благоговение. По време на буря най-голямата в света статуя на Христос бе ударена от мълния.

Светкавица раздрала надвисналите над града тежки дъждовни облаци и ударила знаменития Спасител, който стои на върха на планината Корковадо с разтворени за благословия ръце. Статуята обаче останала невредима, макар и в околностите на града много дървета били повалени от бурята.

40-метровата статуя от железобетон тежи 700 тона и е поставена на височина 700 метра над града. През 2007 година тя бе призната за едно от новите Седем чудеса на света. Статуята на Спасителя е строена пет години, от 1926 до 1931 година, а идеята да се постави паметник на Христос е предложила още през 1888 година принцеса Изабел.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...