Мюсюлмани и християни в Палестина се обединяват в защита на Йерусалим



Източник: IMEMC NEWS

Шейх Тайсеер ал Тамими, върховен ислямски съдия, и архиепископ Атала Хана от Йерусалимската патриаршия обявиха в сряда създаването на съвместен ислямско-християнски фронт за защита на Йерусалим.

На срещата, която се проведе в университета “Ал Кудс” в Йерусалим, присъстваха Махди Абделхади, директор на Палестинското академично дружество за изследване на международните въпроси (PASSIA), Юсеф Алнатше от Висшия институт за паметниците и д-р Мохамед Алшалалда, декан на Юридическия факултет. След срещата беше обявено създаването на фронт за защита срещу израелските “преустройствени действия” в светия град.

Шейх Ал Тамими посочи, че “Йерусалим преминава през геноцид” и че “джамията “Ал Акса”, както и християнски свети места в града, са подложени на преустройство от началото на ционисткия проект в Палестина”.

Ал Тамими призова палестинския народ да се обедини около Йерусалим и неговите свещени места и твърдо да се противопостави срещу израелските действия за заличаване на идентичността на нацията.

Архиепископ Хана заяви, че Йерусалим е в сериозна опасност, като каза, че “кампанията, провеждана днес срещу Йерусалим, е насочена срещу всички нас, тъй като светият град Йерусалим е един и не може да бъде разделян.”

“Израел иска от нас да се разделим на множество партии, затова ние днес обединяваме усилията и думите си, като заявяваме едно нещо пред целия свят: “Да живее Йерусалим като обединен арабски град с ислямски и християнски светини.”

Израел провежда изкопни и строителни дейности около джамията “Ал Акса” в Йерусалим, като излага на опасност едно от най-свещените за мюсюлманите места в света.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...