Над сто милиона американци християни не разбират библейските пророчества




Източник:
Voxdei

Около сто милиона членове на християнски деноминации в САЩ имат минимално или никакво познание за библейските пророчества. Това твърди в статията си в интернет-изданието Watch.org ционистът Бил Кьониг. Тези вярващи са част от изповедания, които проповядват богословие на подмяната, не преподават библейските пророчества и смятат пророческите текстове за алегории. В резултат на това, те не разбират значението на Израил в изкупителния Божи план.

Тези християни нямат никакви познания за библейското значение на това, което се случва днес в Израел, Русия, Китай, Ирак, Иран, Сирия и Турция и в другите страни от Средния Изток. Те нямат също така представа за това каква формация е Европейският съюз, за новите процедури за цифрова идентификация и т.н.

Когато се разговаря с тези хора за библейския смисъл на времената, в които живеем, някои срещат затруднения да възприемат информацията и да я осмислят интелектуално, емоционално и духовно. Изпитвайки страх, те отказват да слушат повече. Нямат също така надежден ориентир, на който да се опрат, ако се интересуват да научат нещо.

Авторът предлага списък на 25-те най-големи американски деноминации, като маркира 14 от тях като проповядващи богословие на подмяната. Сред тези християнски изповедания Кьониг изброява Православната църква, римокатолическата църква, методистите, мормоните, лютераните, йеховистите и други.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...