Намалено наказанието на румънския свещеник, обвинен, че е разпънал на кръст монахиня



Източник:
RTL Info

Румънски апелативен съд намали този четвъртък на 7 години наказанието, наложено миналия февруари на православния свещеник Даниел Корогеану, обвинен в това, че е причинил смъртта на монахиня по времето на „екзорцистки” ритуал през юни 2005 година.

На първа инстанция свещеникът беше осъден на 14 години затвор по обвинение, че е „лишил от свобода” и „подложил на лошо лечение” сестра Ирина Корничи, на 23 години. Съдът в Алба Юлия намали също от 8 на 6 години наказанието на една от четирите монахини, съучастнички в причиняването на смъртта, и остави непроменени наказанията от по 5 години на останалите три жени.

Даниел Корогеану, 29-годишен свещеник с впечатляваща рижа брада, и четирите монахини от манастира в Танаку бяха обвинени, че са запушили устата и са привързали с вериги към кръст младата жена, като са я лишили от вода и храна.

Случаят предизвика оживен дебат в Румъния върху „средновековните” практики, толерирани от Православната църква.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...