Намерена е открадната картина на Леонардо да Винчи „Мадоната с вретеното“



Източник: Интерфакс

Полицията в шотландския град Глазгоу е задържала четирима души, в които е намерена картината на Леонардо да Винчи "Мадоната с вретеното".
Платното е откраднато през август 2003 година от замък в Шотландия.
"Мадоната с вретеното" е рисувана през 1501 г.. Тя влиза в списъка на 10 похитени произведения на изкуството разследвани от ФБР. На платното е изобразена Богородица държаща в ръце Христос с малко вретено във формата на кръст. Шедьовърът се оценява на стойност 50 милиона долара.

В подготовката и провеждането на операцията са взели участие четири различни отдела на полицията, в това число и шотландската агенция за борба с организираната престъпност.

По сигнал полицията е узнала за срещата на заподозрените в центъра на Глазгоу, когато е открила и картината. От четиримата арестувани единият е жител на града, а другите трима мъже са от графство Ланкшир в северна Англия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Дон Кихот каза:

    Най-пълният православен календар, който можете да си представите:

    http://www.christopherklitou.com/when_is_my_nameday_m.htm