Националният съвет на църквите на САЩ: 600 хил. са жертвите след американското нахлуване в Ирак


Източник: Ecumenical News International

Пастор Робърт Едгар, генерален секретар на Националния съвет на църквите на САЩ, заяви, че е шокиран от резултатите на последното проучване, според което повече от 600 хиляди иракчани са загинали след нахлуването на САЩ в Ирак.

"Виновниците за тази война не могат повече да ни лъжат, че това са "съпътстващи щети". Те трябва да признаят, че носят всеки ден смърт и разрушение на невинни мъже, жени и деца", каза той.

Проучването, направено в периода май-юли тази година от американския Институт за обществено здравеопазване "Джон Хопкинс Блумбърг" и Багдадския университет "Ал Мустансирия", е стигнало до извода, че 654 965 иракчани днес щяха да са живи, ако не беше американската агресия в Ирак.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...