Неизвестни лица нападат християнско училище в Газа



Евангелски вестник

Нападение срещу християнско училище в Газа предизвиква страх сред християнското малцинство в ивицата, казва палестински християнин. Наскоро въоръжени нападатели проникнали в училището Ел-Манара в Газа. Те вързали двама пазачи в училището и им нанесли побой. След това откраднали училищен автобус, собственост на Палестинското библейско общество, съобщава ПЦЧП.

ПЦЧП казва, че неизвестни въоръжени лица са извършили подобно нападение в училището на 21 февруари.

Палестински християнски водач, който настоява да остане анонимен от мерки за сигурност, казва, че според подадени съобщения, полицията е арестувала единия от похитителите. Разследването обаче е в начален етап и още не може да се каже кой стои зад нападението. Правителството изглежда се затруднява да открие и да осъди подбудителите на предишните нападения. Това е основателна причина за притеснение и страх, казва той.

Миналия октомври, управителят на християнска книжарница в Газа е отвлечен и убит. Първоначално полицията уверява семейството на загиналия, че убиецът е арестуван, но седмица по-късно отрича версията, че има задържан.

Отново в Газа, на 16 май избухнала бомба пред училище, обслужвано от монахини от католическата църква. Никой не е пострадал, а училищен служител, пожелал анонимност, смята че това е неуспешен опит на някоя слабо обучена група или човек.

„Не се чувстваваме в безопасност. Тук няма сигуроност” – казва служителят пред Асошиейтед Прес. Той отбелязва, че полицията не е арестувала извършителите на предишните нападения срещу християните.

В Газа има приблизително 3 000 християни (предимно католици или гръцки православни вярващи), а цялото население наброява 1.3 милиона души.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...