Нова проява на “Сивите вълци” против Вселенската Патриаршия



Източник: news.in.gr

Вчера, 28 октомври 2005, под лозунга “Патриархът да се маха!” пред Фенер се събраха около 200 турски националисти, водени от Севги Еренерол (дъщеря на помощника на Папа Ефтим, който се самопровъзгласи за “туркоправославен патриарх”) и адвоката Кемал Кериндзис, председател на организацията Национална Сила.

“Патриаршията измени на своята религиозна същност и се превръща в политическа организация. Опитва се да основе религиозна държава, като Ватикана, претендирайки за част от властта на турската държава”, заяви лидерът на Национална Сила, адвокатът Кемал Кериндзис.

Според него с поведението и позицията си Патриархът показва, че няма да се отдалечи никога от тази политическа цел. „Тази цел, която привлича омраза, както казва и Ататюрк, трябва да се пренесе на мястото, което заслужава – в Гърция”, каза още Кериндзис.

„Турският народ не приема тази позиция, подходяща за Средновековието. Обявяваме пред турското обществено мнение и пред целия свят, че ще продължим нашата борба със законни средства, докато Патриархът си замине от Турция”, подчерта още турският нациолистически лидер.

С послания като: “Някоя нощ ще влезем във Фенер”; “Патриархът да се маха!”; “Патриаршията в Гърция!” – протестното шествие е стигнало до вратите на Фенер, за да положи черен венец.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...