Новият български храм „Св. Йоан Рилски“ отваря врати във Виена



Собствен български храм „Св. Йоан Рилски“ отваря врати в сърцето на Европа за нашите сънародници във Виена и в цяла Австрия. Новата църква е посветена на св. Йоан Рилски и ще бъде осветена от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний в съслужение на духовниците от епархията на 11 юни – Неделята на всички светии.

Храмът във Виена е вторият собствен храм (след българския храм в Будапеща), изграден специално за духовните потребности на българите в Австрия по инициатива на църковната ни община там, имаща за свой небесен покровител преподобния Рилски светец и Чудотворец.

Църквата е изградена за около три години със средства от вярващите ни сънародници, на австрийски православни и приятели на България , както и от българската държава чрез дирекцията „Вероизповедания“ при Министерския съвет.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...