Нови сайтове на руското църковно обединение



Източници: Orthodoxeurope.org, Да единомислием изповеми

Интернет-сайтът „Да единомислием изповеми” е нова съвместна инициатива на www.pravoslavie.ru (сайт на московския Сретенски манастир) и на www.russianorthodoxchurch.ws (официален сайт на Руската задгранична църква).

Целта му е да предоставя информация за напредъка на диалога между двете части на руското Православие и да направи достъпни основните исторически и по-нови документи, касаещи отношенията между Московската патриаршия и Руската православна църква зад граница. Той отговаря също така на желанието, изразено от представителите на двете църкви при последната работна среща на двете комисии.

Според авторите на сайта, той не е официална страница нито на Московската патриаршия, нито на Руската църква зад граница и, следователно, може да съдържа мнения, които не съответстват на официалната позиция на двете църкви.

Същевременно, както съобщава новият сайт, на 27 март е бил открит и официалният интернет-сайт на Предсъборната комисия, „Собор 2006", която подготвя ІV Всезадграничен Събор на Руската задгранична църква.

На сайта се намират всички официални документи, отнасящи се до ІV-ия Всезадграничен събор. В най-близко бъдеще ще бъдат публикувани програмите на официалното откриване на събора и на дневния му ред. В навечерието на събитието сайтът ще публикува списъка на делегатите и на представените в рамките на събора църковни учреждения и обществени организации, а в дните на събора, който ще се състои от 6 до 14 май 2006 година в Сан Франциско, информацията на сайта ще бъде ежедневно обновявана с текстовете на докладите, комюникетата, резолюциите, а също и със снимки от богослуженията и работните срещи. Така сайтът  „Собор 2006" има претенцията да бъде първият и най-надежден източник на официалната информация, както за духовенството и паството на Руската задгранична църква, така и  за журналистите и за всички, които се интересуват от съдбата на Руската православна църква.  

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...