Нов интернет-сайт призовава за освобождаването на архиепископ Йован Вранишковски



Източник: Православна Охридска архиепископия

Нов сайт с недвусмисленото име www.freearchbishop.com е открит в подкрепата на арестувания това лято архиепископ на Православната охридска архиепископия Йован (Вранишковски).

Интернет-изданието си поставя за цел да информира световната демократична общественост за терора и гоненията, които режимът на Република Македония системно упражнява спрямо единствено признатата от всички Православни църкви православна институция в Македония, намираща се под юрисдикцията на Сръбската патриаршия, в рамките на която се ползва с широка автономия.

Интернет презентацията със заглавие „Освободете архиепископа” съдържа мненията и позициите на повечето официални страници по света, които разглеждат проблема за дискриминационното отношение на официалните власти в Македония спрямо религиозните свободи на Архиепископ Йован и на останалите граждани, членове на Православната Охридска архиепископия.  

На страницата могат да се прочетат официалните изявления на почти всички предстоятели на поместните Православни църкви, на висши политически представители на Европейската общност, на висши представители на Европейската епископска конференция, както и на други организации, които регистрират и следят смущаващите събития в Македония.

Освен авторски текстове, новооткритата интернет-страница публикува и снимков материал на събитията, свързани с насилието, извършено спрямо автономната Охридска архиепископия и нейния духовен водач.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...