Нов руски православен храм ще бъде построен в Токио


vostokmedia.com

В Мегуро, един от централните райони на японската столица, в неделя бе положен първият камък на руски православен храм в чест на св. Александър Невски.

Храмът ще се построи върху парцел, дарен на Московската патриаршия от руска емигрантка с условието на него да се издигне храм след падането на съветската власт.

Тържествената церемония събра представители на посолствата на Русия и Украйна в Япония, миряни и клирици от Руската и Японската православни църкви.

Част от средствата за построяването на храма са осигурени от Московската патриаршия, а друга част е събрана от православни християни в Русия.

Цялата украса на храма, включително иконостасът и иконите, ще бъде изпратена от Русия, а някои предмети ще бъдат донесени от лаврата “Св. Александър Невски”.

Новият православен храм в Токио ще бъде вторият след катедралата “Свето Възкресение” (“Николай-до”), кръстена на мисионера св. Николай (Касаткин), основателя на Автономната японска православна църква.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...