Обръщение към вярващите и към всички граждани на Украйна



Скъпи брати и сестри! Верни на нашата  Украинска Православна Церква!

Като  Предстоятел се обръщам към вас и към всички граждани на Украйна. Случи се бедата.  За  голямо съжаление Русия започна военни действия срещу Украйна, и в този съдбовен час аз ви призовавам да не изпадате в паника, да проявите мъжество и любов към вашето Отечество и един към друг.

Призовавам ви към  покайна молитва за Украйна, за армията и народа ни. Моля ви да оставите взаимните спорове и вражди и да се обединим в любовта към Бога и Родината ни.

В този трагичен час ние изразяваме силната си любов и подкрепа към нашите воини, които стоят на стража за нашата земя и нашия народ. Нека Бог да ги благослови и да ги пази!

Защитавайки суверенитета и целостта на Украйна, ние се обръщаме към президента на Русия и го молим незабавно да спре братоубийствената война. Украинският и руският народи излязоха от Днепровския кръщелен купел, и войната между тези народи е повторение на греха на Каин, който от завист уби собствения си брат. Такава война не е оправдана нито от Бога, нито от хората.

Призовавам всички към здрав разум, който ни учи да решаваме земните си проблеми с  диалог и взаимопомощ, и искрено се надявам Бог да ни прости греховете и Божият мир да настъпи на земята ни и по целия свят!

 

+ Онуфрий,

 

Митрополит на Киев и на цяла Украйна

 

Предстоятел на Украинската православна църква

 

Източник: church.ua

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...