Обръщение на Светия Синод на Атинската Архиепископия



Източник: Пресцентър на ССЕЦ

Във връзка с новото арестуване на каноничния Охридски митрополит Негово Високопреосвещенство Иоан, на 31 август 2006 г. Атинската Архиепископия се обърна към властите на БЮРОМ с призив за неговото незабавно освобождаване въз основа на факта, че явно обвиненията срещу него са скалъпени.

Неговите човешки права биват най-грубо нарушавани и то поради факта, че властите на Скопската република не признават единствения каноничен предстоятел на Охридската митрополия. В обръщението се подчертава, че Еладската църква остава горещ молитствувател за освобождаването на Негово Високопреосвещенство Иоан и признаването на неговата каноничност от властите в Скопие.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. prezvytera каза:

    БЮРОМ ли? Доколкото ми е известно, никой в България не нарича така македонската държава. Само гърците още не могат да го преживеят, та все още наричат една реална териториална и политическа единица „Бивша югославска република „оф Македония“ (така следва да дойде горенаписаното съкращение). Или може би „Бъдеща ……“?!
    „Скопска република“ – ха-ха-ха!
    А Охридската митрополия май си беше архиепископия, и предстоятелят й е Негово блаженство?!