ООН прие резолюция, утвърждаваща естественото семейство


Организацията на обединените нации сложи бариера за исканията на ЛГБТ активистите като отново потвърди, че естественото семейство е основната единица на обществото.Съветът по правата на човека прие резолюция за „Защитата на семейството“ с традиционната дефиниция за семейство. Тя признава значението на семейството за обществото и индивидите, както и че страните трябва да укрепват и защитят семейството.Резолюцията отразява не само значението на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН относно семейството като „естествена и основна клетка на обществото“, но посочва също, че семейството е „естествената среда“ за образованието и развитието на децата.
Резолюцията бе приета със значително мнозинство от 26 гласа «за», 14 «против» и 6 «въздържали се» и бе посрещната с шумни аплодисменти от присъстващите.
71 държави-членки на ООН, подкрепящи резолюцията, изразиха увереност, че това е точното време, имайки предвид, че тази година се навършват 20 години от Международната година на семейството, и предвид факта, че Съветът по правата на човека никога не е приемал резолюция за семейството. Резолюцията не се хареса на държави, които дават на съжителстващите лица от един и същи пол подобни права като на брачните двойки, или позволяват на лица от един и същи пол да се женят. Някои страни, сред които Съединените щати, отхвърлиха това определение и заявиха, че резолюцията застрашава правата на лицата в семейството и се опитва да наложи единен модел на семейство. ЛГБТ групи и техните поддръжници в Съвета направиха всичко възможно резолюцията за семейството да не бъде разгледана и приета. Отне близо една година, за да бъде включена в дневния ред.Провали се и опитът в последния момент на ЛГБТ активистите да включат квалификацията „различните форми на семейството“.

Панелна дискусия за защита на семейството ще се проведе по време на следващата сесия на Съвета по правата на човека през септември в резултат на резолюцията.

по информация на: www.c-fam.org, превод и редакция: Асоциация Общество и Ценности

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...