Осама бeн Ладен предлага мир на Америка?



Източник: Газета.Ру

Арабската телевизия "Ал Джазира" излъчи вчера в ефир аудиозапис с обръщение на лидера на "Ал Кайда" Осама бeн Ладен. Лидерът на терора заплаши Америка с нови готвещи се атаки. "Операциите са в стадий на подготовка и вие ще ги видите от своите къщи, когато те ще бъдат завършени", каза той.

В същото време Бeн Ладен предложи на американците примирие, предава Reuters. По думите му "Ал Кайда" желае да поощри промяната на общественото мнение в САЩ, което е настроено в полза на отзоваването на американските войски от Ирак.

"Виждате, че е по-добре да не се борите с мюсюлманите на тяхна земя – каза той. – Ние нямаме нищо против да отговорим на промяната у вас, като ви предложим мир, който ще бъде справедлив и траен… Така че ние ще можем да възстановим Ирак и Афганистан… това решение няма да е срамно, тъй като то ще предотврати пилеенето на милиарди долари в полза на търговците на оръжие".

Идентичността на гласа на Бeн Ладен засега не е потвърдена. "Ал Джазира" съобщава, че записът е направен през миналия декември.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...