Отваря врати православното училище „Св. Йоан Шанхайски и Сан-Франциски чудотворец“ в естонската столица



Ново училище на името на великия чудотворец св. Йоан (Максимович) Шанхайски и Сан-Франциски скоро ще отвори врати в Естония.

На 23 юли православното училище „Св. Йоан Шанхайски и Сан-Франциски чудотворец“ получи лиценз за работа от Министерството на образованието и науката.

Училището е предназначено предимно за деца от семействата на православната общност в столицата Талин. По план обучението започва от първи клас и през следващите 12 години се разгръща пълна програма за средно образование, която ще бъде разработена по Руската класическа учебна система, насочена към предаване на културния опит на предишните поколения, и запознаване на учениците с руската и естонската култура.

Учебната програма се основава върху най-добрите педагогически методи на Русия от XIX-XX в. и предполага създаване на благоприятна учебна среда, акцент върху общуването на живо и пълноценното развитие на детето, включително задълбочено изучаване на чужди езици. В допълнение към това, училището планира да преподава основите на православната вяра.
Основната цел на училището е формирането на цялостен християнски мироглед и нравствени качества.

Благодарствен молебен ще се проведе в катедралата „Св. Александър Невски“ в Талин на 8 август.

 

Източник: Естонска православна църква

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...