Открива се Национален панаир на религиозната литература в Румъния




Източник: Crestinоrtodox.ro

В периода 18 – 21 октомври в Сибиу ще се проведе VІІІ издание на Националния панаир на религиозната книга и периодика. Официалното откриване ще се състои на 18 октомври в Окръжната библиотека “Астра”. Събитието се организира от Асоциация Скриптус със съдействието на Митрополия Ардял.

Освен представянето на книги и списания, се предвиждат срещи, разговори и дискусии, на които са поканени журналисти, представители на Църквата, преподаватели. Предвидени са теми като “Църквата и пресата в съвременното общество”, “Иконата между духовността и профанацията”, “За проблемите на младежта” и т.н. Книгите, които ще бъдат представени на панаира са “Православна полемика” на Флорин Бичир, “Небесните порти” на проф. Константин Некула, “Енциклопедия на религиозните символи и културните архетипи” на проф. Йоан Евсеев и много други заглавия.

В последните дни на срещата ще се проведе рецитал за религиозна поезия, концерт за религиозна музика и изложба на тема “Душата ни чува гласа на ангелите” с произведения, реализирани от деца с увреждания на слуха към Учебния образователен център № 2, Сибиу.

Сибиу, който се намира в областта Трансилвания в Румъния, беше обявен за Европейска столица на културата за 2007 год., заедно с Люксембург.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...