От Ватикана призоваха Израел да премахне пречките за визита на папа Бенедикт XVI


Фокус

От Ватикана призоваха Израел да изпрати “позитивните сигнали”, от които се нуждае папа Бенедикт XVI, за да подготви пътя за историческата му визита по светите места, предаде АФП.

След десетгодишен застой Израел и Ватикана започнаха преговори през 2004 г. за сключването на двустранно споразумение за правния и финансов статут на Римокатолическата църква в Израел. През септември президентът Шимон Перес посочи след частна аудиенция, че светият отец може да пътува до Израел през 2008 г., но главният говорител на Ватикана Федерико Ломбарди каза, че основните пречки продължават да са налице.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. ieromonah Ioan каза:

    Римския епископ има една основна пречка в живота си и ако продължава така, не само в земния, ами и е Небесния Иерусалим няма да го пуснат. Иначе той си се бута де, да не вземе някой да помисли, че си седи мирен.