Папата канонизира четирима нови светци



Източник: Благовест-Инфо

По време на тържествена меса на 3 юни на площада Св. Петър в Рим папа Бенедикт ХVІ обяви канонизацията на четирима нови светци на Католическата църква. Това са малтиецът Георг Прека (1880-1962), полякът Шимон Липницки (1439-1482), холандецът Карл Ван Синт Андриес (1821-1893) и Мари-Йожени дьо Жезю (1817-1898) от Франция.

В своята проповед понтификът каза няколко думи за всеки от новите светци на езика на неговата страна. На богослужението присъстваха много богомолци и президентите на Ирландия, Малта, Филипините и Полша.

Канонизацията, извършена от папа Бенедикт ХVІ, е четвъртата от времето на неговия понтификат. Общо досега за това време са канонизирани 14 блажени.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...