Папа Бенедикт ХVІ и Патрирах Вартоломей ще се срещнат в Константинопол




Източник:
patriarchate.org

Негово светейшество Вселенският патриах г-н г-н Вартоломей, духовен водач на повече от 300 милиона християни по света, ще посрещне в Константинопол папа Бенедикт ХVІ на 29.11.2006 г.  Посещението е частно и е по случай  празника на  св. ап. Андрей, който е по-големият брат на св. ап. Петър. Той е проповядвал Мала Азия и се смята за основател на Вселенската Патриаршия.

На 29.11.2006 папа Бенедикт ХVІ ще пристигне в Града, където ще бъде посрещнат от Вселенския патриарх Вартоломей и ще участва заедно с него в Славословие на Мира, както и ще се поклонят заедно на мощите на св. Георги и св. Иоан Златоуст.

На сутринта на 30.11.2006 г. Римският папа Бенедикт ХVІ ще присъства на Божествена Литургия в храма "Св. Георги" в Патриаршията. След това двамата ще обядват заедно. На следния ден папата ще отслужи Меса в католическия храм в Града "Св. Дух", след което ще замине обратно за Ватикана.

За контакти и повече информация:

Rev. Dositheos Anagnostopoulos

Patriarchal Press Officer

Tel. +90 212 5210430

dositheos@superonline.net

Rev. Dr. Frank Marangos

Press Officer

Tel. (617) 680-7222 (cell)

frfrank@goarch.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...