Папа Бенедикт XVI отслужи великденска литургия



Папа Бенедикт XVI отслужи в нощта на 15 срещу 16 април великденска литургия в римската базилика "Свети Петър". Тази година католическият празник Възкресение Христово съвпада със 79-годишнината на Бенедикт XVI.

По повод празнуването на Великден от членовете на католическата църква, кметът на Пловдив Иван Чомаков е отправил следното поздравление, излъчено от Радио Ватикана.

"Приемете сърдечните ми поздрави по повод Възкресение Христово. Денят, в който Христос даде знак на своите братя и сестри във вярата, че остава нетленен завинаги с нас, за да ни подкрепя и закриля.

Нека в този ден – символ на силната вяра, отворим сърцата си за чудото. Чудото, победило смъртта и отворило за нас дверите на вечността.

Този празник е време за размисъл – за силата на нашата вяра, за ценностите в живота ни, които са извън времето и пространството. Моралните ценности, които дават дълбокия смисъл на нашия живот и които трябва да предадем в сърцата на своите деца. За да живеят в мир и добротворство, с вяра и благородство.

С житейския си път Божият син даде пример на всички християни по света за свят живот, изпълнен с искрена любов към хората, с дела, пропити от жертвоготовност в името на човечеството. Живот, изпълнен с милосърдие, благост и мир. Добротворство и човеколюбие в мислите, думите и делата.

Най-големият урок, който Христос ни даде, е прошката – да поискаш и да дадеш прошка, защото ние хората, често правим грешки, но от грешките трябва да се учим и с всеки следващ ден да бъдем по-добри християни.

На всички вас, скъпи братя и сестри във вярата, от цялото си сърце пожелавам здраве, радост и благоденствие. Нека Светият отец закриля делата Ви!"

Иван Чомаков

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...