Патриарсите на Русия и Грузия са за помирение на двата народа


Източник: Патриархия.ру

Негово Светейшество Алексий, патриарх на Москва и цяла Русия, и Негово Светейшество Илия, католикос и патриарх на Грузия, си размениха послания, в които призоваха за помирение и разбирателство между Русия и Грузия.

"Възнасяме нашите молитви към Господа, за да дари Той умиротворение на нашите държави и народи", се казва в посланието на грузинския патриарх.

В отговора си патриарх Алексий пише: "Молим се за преодоляване на проблемите от последно време, за възстановяване на доверието и добрите отношения между Русия и Грузия. Нашите народи са съединени с вековните връзки на братството в Христа и искат, сигурен съм, да живеят в приятелство".

Въпреки че и двата народа споделят една и съща православна вяра, през последните години отношенията между тях се влошиха. Те се обтегнаха особено силно, след като Грузия арестува през септември тази година няколко руски офицери по обвинение в шпионаж. Русия отхвърли твърденията на грузинските власти и наложи икономическа блокада на кавказката държава.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...