Патриарх Алексий: Да възстановим единството със задграничната Църква


Източник: Мир Религий

Руският патриарх Алексий призова за максимални усилия за обединяването на Руската православна църква (Московска патриаршия) и Руската задгранична църква (РПЦЗ).

"Ние даваме висока оценка на посещението на митрополит Лавр (главата на РПЦЗ – бел. прев.) в Русия, който присъстваше на няколко патриаршески богослужения. Мисля, че молитвеното общение беше възстановено с това", каза Патриархът на среща с журналистите в Москва. "Трябва да възстановяваме и евхаристийното общение. Но това е работа на всезадграничния събор", добави той.

Всезадграничният събор на РПЦЗ ще се състои през май 2006 г. Очаква се, че главната тема на заседанията му ще бъде обединяването на двете части на Руската църква.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...